3.11.2015 г.

Пурички с локум и орехи


Много рецепти прегледах преди да се спра на тази, оказа се много сполучлива, а се представи добре и на фото сесията с което си спечели място в блога! :) 


Продукти:
за тестото:
150 гр. краве масло
250 гр. брашно
1 яйце
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
за пълнеж:
 локум 
орехи 
и още:
 ванилена пудра захар 


В купа нарежете студеното краве масло, добавете всички останали продукти за тестото и бързо замесете. Масленото тесто не трябва да се затопля, защото ще ви е трудно да го разточите и оформите. Ако се затопли от топлината на ръцете ви приберете го за 30 мин. в хладилник. Разточете тестото на набрашнена повърхност. Нарежете го на ленти  и след това на малки правоъглници. В началото на всеки сложете по парче локум и ядка орех. Завийте на руло. Подредете рулцата в тава застлана с хартия за печене. Изпечете на 180 гр. до приятен загар (не ги препичайте) . Поръсете топлите пурички с пудра захар.  
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


10 коментара:

  1. Ммм, едни от малкото сладки, които много обичам - маслено тесто, локум и ядки, разкошна комбинация!
    Поздрави сърдечни, Ивана и щастлив ноември!

    ОтговорИзтриване
  2. От кога не съм правила! Научихме се да купуваме готови, а те нямат нищо общо с домашно приготвените. Добре подсети за тази рецепта. Пък и така изкусително си ги поднесла... :)
    Хубава вечер, Ив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз не се сещам често за тях, но щом водя локум не мисля за нищо друго :)! Роби също много ги хареса!
      Хубав ден, Тили!

      Изтриване
  3. Много, много апетитни пурички, с разкошни снимки!
    Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ивана, прекрасни снимки, не съм приготвяла по тази рецепта, при първи случай ще опитам.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте!
    Искам да попитам за количеството брашно,
    на мен ми се струва,че е малко за това
    количество течни съставки за да се
    замеси тесто?Може би още 100-150 гр.?
    Споделете Вие като ги правихте,какво
    количество сложихте?Питам Ви защото
    наскоро правих едни бисквити,като се
    доверих на кулинарката със по-вече опит,
    за да бъда точна и изпълнителна,но
    курабиите ми се сляха и стана един блат,
    който разбира се веднага употребих на
    друг сладкиш,Но "курабийки" не ядохме!!!
    Благодаря,ако споделите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Милка! Не съм имала проблем с количеството брашно, при разточването ръсих обилно за да не ми залепва раточения лист. Рецептата е много сполучлива! Може да отворите посочения в началото на публикацията линк и да погледнете и оригиналната рецепта. Задължително е кравето масло да е студено. Нарежете го на парчета и замесете тестото заедно с другите продукти. Отначало всичко е на трохи, но постепенно сместа се хомогенизира до гладко тесто.
      Пишете ми дали си хапнахте курабийки :)!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Чудесни, чудесни!!! Много сполучливи се получиха.Ще ги направя и за Коледа. Яна

    ОтговорИзтриване